Statsautoriseret fodterapi

Statsautoriserede fodterapeuter er Danmarks eneste autoriserede behandlere af fodproblemer i forbindelse med diabetes, nedgroede negle og arvæv.

Fodterapeut Christina Katborg behandler og forebygger blandt andet følgende problemer:

Smerter i ryg, knæ eller hofte

Har du smerter i ryg, knæ eller hofte, kan det meget vel stamme fra dine fødder. Hvis dine fødder ikke fungerer anatomisk korrekt, absorberer de ikke stød, og det kan forplante sig til andre dele af kroppen. Det kommer især til udtryk, hvis du dyrker en sportsgren, som belaster dine fødder.

Ømme fødder og tæer

Oplever du smerter eller ubehag på fødderne eller i neglene, kan det skyldes hård hud, nedgroede negle, ligtorne og lignende.

Diabetes

Lider du af diabetes er det vigtigt, at du er opmærksom på dine fødder. Diabetes kan nemlig påvirke fødderne, så der blandt andet lettere opstår sår, koldbrand og neuropati (følelsesløshed). Derfor bør du straks kontakte en fodterapeut, hvis du har mistanke om, at dine fødder har udviklet et problem.

Desuden anbefaler fodterapeuten, at du som diabetiker som minimum får undersøgt dine fødder en gang om året for at sikre dine fødders sundhed.

Leddegigt  

Lider du af leddegigt, kan du risikere at dine fødder forandrer sig, fordi de påvirkes af sygdommen. Forandringen kan betyde, at dine fødder kommer ud af balance og blandt andet slider huden uhensigtsmæssige steder, hvilket kan give dig smerter. Fodterapeuten kan aflaste gigtramte fødder ved hjælp af specialindlæg, så smerterne lindres og problemerne holdes nede.

Uddannelse

Statsautoriseret fodterapeuter uddannes idag på 1½ år enten på skolen i København eller Randers. Læs mere på hjemmesiden for foreningen for statsautoriserede fodterapeuter:

Fodterapeutuddannelsen


Når du ønsker at forebygge

Sunde fødder kommer ikke af sig selv. De skal plejes regelmæssigt ligesom hud, hår og negle. Den daglige pleje kan de fleste selv klare med et par gode råd fra fodterapeuten. Men indimellem har fødderne godt af at få professionel pleje, så alle småskavanker fjernes og så du fortsat kan gå, løbe eller hoppe uden at føle smerte.

Vil du vide mere om foden og dens lidelser se da

http://www.altomfoden.dk/​​

Klinikken på klintevej

CVR: ​19521435

Find os

Klintevej 6A

5300 Kerteminde

Kontakt os