Kiropraktik

Kiropraktorteamet i Klinikken på Klintevej består af Bo Kempf og Mette Buus Beck.

”Kiropraktik” er et sammensat ord bestående af ”kiro” = hånd og ”praktik” = at udføre. Det vil sige at undersøgelse og behandling fortrinsvis foregår via hænderne.  Kiropraktoren er uddannet i at varetage smertestande og funktionstab i hele muskel- og skeletsystemet. Kiropraktoren har diagnose ret og har mulighed for at henvise direkte til yderligere udredning i sygehus regi ved behov herfor. Kiropraktoren har desuden mulighed for direkte kommunikation til egen læge. 

Hvad laver en kiropraktor? Se her 

Eksempler på tilstande om en kiropaktor kan hjælpe dig med:

  • Smerter i rygsøjlen evt. med udstrålende smerter til arme eller ben
  • Diskusprolaps - se her for lænd og her for nakke
  • Iskias
  • Stenose - se her
  • Facetledssyndrom
  • Hovedpine
  • Skuldersmerte
  • Tennisalbue
  • Springer/løber knæ
  • ... og mange flere

Undersøgelsen og diagnose.
Undersøgelsen omfatter en sygehistorie og en grundig klinisk undersøgelse af det eller de relevante områder. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som f.eks. blodtryksmåling eller lignende. 

Røntgenundersøgelse.
Undertiden er det nødvendigt at foretage en røntgenundersøgelse for at komme diagnosen nærmere. Klinikken råder over eget røntgenudstyr.​

​ 

Behandlingen hos en kiropraktor består af flere elementer:

Information og rådgivning

At øge patientens egen viden om lidelse/skaden og håndtering af skaden i dagligdagen, er meget vigtig for et godt behandlingsforløb. Derfor vil "patientuddannelse" være en naturlig del af dit behandlingforløb. 

Manuel behandling/bløddelsbehandling​​

er en bred vifte af metoder, hvor kiropraktoren bruger sine hænder til at løsne/udspænde de stramme bløddele eller ”låste” led i nakke, ryg, lænd, bækken, arme eller ben.

Kiropraktisk manipulationsbehandling

er en metode der specifikt og nænsomt retter på funktionen i et led ofte med en karakteristisk hørbar lyd (knæk).

Øvelser og genoptræning

er patientens egen indsats for at genoptræne eller styrke den tabte funktion af det skadede område. Dette vil afhængigt af problemet omfatte både stabillitets-, styrke-, smidigheds- og/eller koordinationstræning. Træningen foregår enten som hjemmetræning eller i klinikkens træningsfaciliteter, og her ofte i samarbejde med klinikkens fysioterapeut.

Nålebehandling

Akupunktur/dry needling benyttes oftest som et supplement til ovenstående behandlingsmodaliteter til behandling af muskelspændinger.

Forebyggelse

Fokus på forbyggelse vil meget ofte være en del af et behandlingsforløb, idet det ofte er almindeligt at et bevægeapparats problem er tilbagevendende. Forebyggelse kan være rådgivning om fx holdningskorrektion, ergonomi mv. Det kan også være tilrettelæggelse af træning og øvelsesterapi enten til hjemmebrug eller i motionscenter.

I de ovenfor nævnte behandlingstiltag indgår også elementer fra fysioterapien. Således kan vi i vores klinik tit tilbyde en kombination af disse to behandlingsformer for at optimere patientens behandlingsresultat.

Uddannelse

Læs mere om uddannelsen til kiropraktor her

Klinikken på klintevej

CVR: ​19521435

Find os

Klintevej 6A

5300 Kerteminde

Kontakt os